В сърцето на "Родопите"

На брега на язовир "Широка Поляна". Сред невероятна природа, имате възможност за уникално изкарване на Вашата почивка.

За тези, които обичат планината, разходките с планински велосипед или гребане с каяк в спокойни води, дипломирани планински водачи предлагат:

  • Пешеходни маршрути с различна дължина и трудност в района на язовир "Широка Поляна".
  • Ориентиране в непозната местност и преминаване по планински маршрути в района, с помощта на топографска карта и компас.
  • Гребане с двуместен каяк във водите на язовир "Широка поляна"
  • Разнообразни маршрути с планински велосипеди
  • Възможност за къмпинг

Цената за еднодневно пребиваване в бивака е 60лв.на човек на ден. Възможност за договаряне. За деца до 13г 50%намаление.

Ползването на каяк за хора извън лагера 10лв. на час.


ПРОГРАМА ТРИТЕ РОДОПСКИ ЯЗОВИРА

За любителите на каякинга , фотосафарито и къмпирането

Прекрасно изживяване сред неповторимата природа на Родопите , но този път видяна от водата. Невероятна възможност за фотосафари , ако се улови мигът на призрачните утрини и играта на сенките и светлината по бреговете на язовирите.

Ден първи : Пристигане до около 10.30ч на язовир „Широка поляна“ и установяване в лагера. Инструктаж относно гребането и безопасността. Трансфер до яз.“Беглика“ и начало на неговата каяк обиколка. След приключване с гребането прибиране в бивака на яз.“Широка поляна“. Вечеря , лагерен огън , нощувка на палатки.

Ден втори : След сутрешното кафе трансвер до яз.“Доспат“. Качваме се на каяците въоражени с фотоапарати за да разгледаме язовира отвътре. Обяд сандвичи или в някое заведение в Сърница. Вечеря и нощувка в бивака на яз.“Широка поляна“.

Трети ден : Сутрешно кафе , закуска и разходка по яз.“Широка поляна“. Малки и големи заливи . Спиране за почивка на някое малко плажче. След приключване на гребането прибиране в бивака.

Цена на човек 150лв.

В цената влизат:

- Каяк екипировка (каяк , спасителна жилетка, гребло)

- Три дни каякинг из язовирите .

- Трансвер от яз.“Широка поляна“ до язовирите.

- Инструктаж.

- Ползване на бивачни битови удобства (домакински съдове ,оборудвани места за хранене на открито и закрито шатра , скара , осветление, компостна тоалетна, душ в походна баня, зареждане на GSM, неопреново шалте.

Какво е необходимо да носите

Шапка за слънце, очила, 2-3 ката дрехи за гребане (фанелка, шорти или клин), плажна кърпа, връхни дрехи (вечерите са хладни), палатка (при нужда миже да се наеме срещу 9лв. На вечер или каравана срещу 25лв на вечер), лични спален чувал или други завивки.

За допълнителна информация 0888553083 М.Стоичков